Line-Up 2024

Tent

Project Pain

Dutch thrashers Project Pain leveren een snelle, harde en zware onverschrokken klap in het gezicht, bestaande uit dreunende riffs, razendsnelle solo’s en een no-nonsense houding.

Project Pain is opgericht in januari 2011 door Bauke en Guido. Project Pain bracht hun debuut-cd ‘I Have Sinned’ uit op 23 juni 2012, met solo’s van het oorspronkelijke lid Marc van der Velden en gastoptredens van Wim Epskamp en Mark Staffhorst. Het tweede album ‘Thrashed To Kill’ is uitgebracht op 30 april 2015 en Josh Christian (Toxik) speelt een gastoptreden. Hun derde volledige album ”Brothers In Blood” is uitgebracht op 20 januari 2018, met solo’s van Marc van der Velden en een gastoptreden van Dennis Smeekes. In 2020 brachten ze een single en videoclip uit genaamd Painted Black (cover van Paint It Black) met een gastoptreden van Larry Barragan (Helstar).

Het nieuwe en vierde album ‘Faster Disaster’ is nu uit, evenals de single Mean Metal Machine en de videoclip van het nummer Val Kapot.

Muster

Muster is een 4-koppige Alternative metal band uit Arnhem. Ontstaan in 2021 uit de as van de band Oorsuys maakt Muster metal met Grungy invloeden zoals benoemd door de keiharde podcast van NPO radio 2.
In het najaar van 2021 heeft Muster na de release van diverse singles het album ‘Drift’ uitgebracht. De nummers werden opgepikt door verschillende tiplijsten zoals de Keiharde Tiplijst (NPO Radio 2), Bruut Nationaal Product (NMTH) en Grungepop records. In de muziek van Muster zijn invloeden te herkennen van bands als Tool, Deftones en Soundgarden, maar ook een gitaargeluid die hint naar Gojira en composities met invloeden van Black Peaks.
Muster wordt gevormd door Maarten (zang), Marcel (drums), Matthijs (bas) en Tiemen (gitaar).

Oproerkraaiers

Oproerkraaiers bestaat al bijna 10 jaar en bestond lange tijd enkel uit Wouter Bisschop (ex-Kamikaze) en Sean Maia (Disquiet en ex-Kamikaze) die onzinnige metal deuntjes met video clips uitbrachten op Youtube. In 2023 heeft de band hun eerste album opgenomen en nu is de band aangevuld met muzikanten om live te knallen. Met nummers als Zuipen, Borrelen en van Zeggenstein maakt de band er feestje van. Denk aan beukende metal deuntjes met belachelijke teksten over alledaagse dingen zoals het weer of dat het bijvoorbeeld fijn is als de lente is aangebroken. Het beste is de muziek te omschrijven als feestmetal.

KeToBra

In een tijd waarin de muziekscene werd bedreigd door saaie deuntjes en eentonige klanken rees daar plotseling een band op als een fonkelende ster aan de hemel: KeToBra
Een muzikale live-belevenins met Pop, rock en springbare Punk nummers.
Wat voor een genre je er ook aan wil geven, KeToBra maakt er voor jou een feestje van!

Gas Giant

Gas Giant levert, en levert hard. De Amsterdamse band combineert het psychedelische gitaarspel uit de 60’s en 70’s met de donkere, rauwe riffs uit de 90’s stonerrock, kritische teksten en een vleugje doom.
De jongens van Gas Giant hebben menig naam gemaakt in Nederland. Door snoeiharde optredens in O.A: Db’s, P60, Duycker en OCCII en voorprogramma’s voor bands als: Mondo Generator, Psychlona, Bismut, Valley Of The Sun en Ecstatic Vision.

De eerste EP is in 2020 uitgekomen en werd zeer positief ontvangen. Never Mind The Hype nomineerde de release in hun top 10 beste Nederlandse EP’s. Momenteel zijn ze bezig aan hun zelf geproduceerde album wat in zelfbeheer uitgebracht zal worden in de zomer van 2024

LQR

Hoe klinkt een fles whisky als je er zes ras muzikanten op loslaat? Hoe smaakt rock ‘n’ roll als die diezelfde gasten hun passie voor Ierse folk, dampende Gypsy ska en stevige rock mixen tot één swingende cocktail?
Het antwoord luidt LQR. Liquor dus. Het etiket vermeldt Celtic Punk Folk since 2007. Wie de kurk van de fles trekt proeft een unieke stijl boordevol DNA uit de complete muziekhistorie. Op ambachtelijke wijze, met een vette knipoog naar de erfenis van folk giganten Flogging Molly, The Pogues en Gogol Bordello vuurt LQR de songs op je af. Met Ierse whisky, het equivalent uit de Schotse hooglanden en talloze schuimende mirakels uit de wat lagere landen als andere inspiratiebron. Een goeie fles LQR bestaat uit 50 % folk rock en 50 % punk, gypsy ska, bluegrass, americana en onvervalste rock ‘n’ roll.

No BARRIER DJ-set

Get on your dancing shoes: NO BARRIER stuift voor het tweede jaar op rij over Willems Wondere Weiland met een DJ-set bomvol je favoriete poppunk, emo, rock en metalcore. Sluit het festival af in de moshpit, op de dansvloer of hangend in de palen; de Tent zal nooit meer hetzelfde zijn!